Sunday, August 9, 2009

A Weekend in Seremban

I went to my best friend, Atikah's house in Seremban for the wedding of her two elder brothers.



Hui Fong asked, "Malay weddings invite sister's friends too?"
So i answered, "Yeah".
Haha...

Atikah has a lot of elder brothers (5 of them!).
And I dont have any.
So i felt so weird seeing Atikah with all her brothers.. Ahah...
But she looks happy though, good for her.
I dont know if i can stand 5 elder brothers bullying me around. =P




This is the picture of 3 of Atikah's brothers.
I always think they look similar
Being the eldest in the family, I didnt have the opportunity to see any of my siblings getting married.
Once, my uncle got married but I was too small that i didnt remember to remember anything.
But this time, knowing somebody before they go on the pelamin (altar?) feels weird.

I know her brothers and sister-in-laws even before they got married.
So when i saw them on the altar, i felt happy for them.
Because they got married, now they are together.
It's not that i'd never attend any wedding function before this but in those functions, i barely know the brides and grooms. Thus i wasnt able to share their happiness.
Now i realised that i always imagined those couples are actually getting married because their family asked them too. Weird huh? And mean too..





There was a "tarian piring" (plate dance?) for the newly-weds. There was a "tarian piring" (plate dance?) for the newly-weds.







I hv nvr call her brother yet. Haha.
I think calling him Abg Hafidz shd be appropriate

And I managed to snap a few pictures with the brides and grooms!







And oh ya!
Atikah's first nephew is very very very cute!!!
;">"Tikah, bila dia besar nanti, bagi dia baca post ni ek? Hehe..."

Her nephew's name is Haris. He is Atikah's first brother's first son.
Haris is very fair, cute and adorable.
He is certainly the treasure of his family now.
With 5 uncles, 4 aunts and 2 sets of grandparents, Haris is never alone.
Somebody will always be there to play with him, to dance with him, to feed him, to sleep with him, to bath him, or just for the sake of observing him.

Haris made a sudden killer pose by kissing Atikah when i clicked the camera. Atikah bragged this around the house! Eheh... I will too if I'm in Atikah's place.

But there's no way he'll be calling me "Auntie Mar" like Atikah suggested. Haha...











But also, there is something that saddened me during this event.
Atikah broke the news to me: ;">"She's flying to India on Sept 11"
Which is only abt 1 month from now!









Huhuhu...
I'm so sad..

She'll be leaving me.
And sooner or later Fatin and Ain will be leaving me too.
They will all fly abroad to further their study, to work hard for their future career.
Leaving me here in Malaysia alone.
There will be no more Akasia 7407 2007-2009 residents.
(The Auld Lang Syne” song should come into ur minds now).

I wish the best for all of us...
May Allah bless our effort.

Last but not the least, I pray that Atikah's brothers; Muhd Salihin and Muhd Hafidz marriage to last till death do them apart and may Allah bless them and their family. Amin.





Cheerio!

-AkMaR-
http://akmarr90.blogspot.com

6 comments:

  1. IMGP5903.JPG is cool. Both Atikah and Haris kind of doing the same thing and having the same expression.

    Tell Atikah to get familiar with Skype or Messenger or something i.e. webcam based IM. India's not that far. You could go there and visit :)

    Haris is cute. Maybe his mum and dad should go to Cheese Casting Sdn Bhd to get their kid to do some TV adverts or something...
    Cheese Casting Sdn Bhd
    71 B 2nd Floor
    Jalan SS 22/23
    Damansara Jaya
    47400 Petaling Jaya
    Selangor Darul Ehsan
    Malaysia
    www.cheeseagency.com/index.html

    (I must say I'm not keen on the pages image - and question its suitability for an agency that deals with children, but I use that agency and it's been good so far.)

    ReplyDelete
  2. Ohho...
    An adv company..Ok, thanks.
    I'll inform Atikah.
    Both Ibrahim and Alia join?

    ReplyDelete
  3. susah nak trg by words, dulu aku try2 je. insert the pic, then mase drag gamba, drag dulu kt mane nak letak. pastu adjust paragraph. kalo x selari tekan le enter ke, backspace ke, utk naik turunkan paragraph tu supaye selari ngan pic. try dulu

    ReplyDelete
  4. salam my dear akmar....
    da lame aku x komen pnjg2 kt blog ko kan?so,kali ni aku nk tulis sepanjang yg bleh...wee~~
    firstly,thanks a lot sbb dtg umah aku n tolong buat mcm2 keje..huhuu..
    bunge telor,basuh pinggan(bnyk kali),gi ocean, buat sandwich telur n etc...(buat benda baik xelok ungkit2 kan??haha)
    so,aku rase sgt2 bertuah dpt kwn mcm ko...n aku gak rase bersalah kat ko coz x dpt nk bg 100% attention kat ko sepanjang ko ade kat umah aku...sorry yer?
    nthen,ntk post ko yg satu ni,mcm nk nanges aku bce..(aku xtau la da bape kali aku dok bce post yg ni)
    mse kt umah aku,ko heboh ckp yg aku ade lg sebulan je...memula aku mcm xprasan sgt..then bler aku pikir blk,klu ade rezeki aku ke manipal, tarikh tu mmg da dekat...so,aku xdpt nk jumpe ko dlm mase 5tahun!!!aku blk m'sia,ko gi oversea!huhuu....mcm mane ni??aku jd cuak gak la...pastu bler aku pikir blk...klu aku blaja same2 dgn ko pun,bkn bermakna aku xkan berpisah dgn ko...coz kita bkn tau ajal kita bler pun...so,brade kt tmpt yg same pun xbermakna kita xakan berpisah...so,perpisahan tu mmg akan terjadi....so...bertambah sedih la aku jadinye....huhuhu...aku mmg sgt2 heppy dpt kwn dgn ko and ko da ajar aku mcm2 benda....ko ni sgt2 la teratur org nyer...sgt responsible...sgt matang..benda yg aku xder..hahaha(aku ni mcm bdk2..haih)
    aku xtau la bler aku dpt jadi mcm ko...
    bace blog ko da cukup buat aku rase rendah diri...ko sgt commited dlm benda yg ko buat...keep up da good work!!
    satu benda je la yg aku nk ckp,klu ko rase ko rindu kat aku,ko jgn lupe doakan aku yer?doakan kejayaan bersama okeh?aku harap doa2 kita setiap hari akan jadi penguat ukhuwah kita..insyaALLAH...
    sayang ko sgt2 akmar!!...
    thanks sbb accept kelemahan aku selama kita berkawan...salam..

    ReplyDelete
  5. Wkslm my dear atikah..
    ha'ah.. kau mmg dh lama pun x comment kt blog aku, sbb dh lama kau baca.. betul x?
    hahaha.. kau bc blog org lain je.. =(
    eheh..
    firstly, ok welcome.
    tp, yg etc etc tu mende? ada lagi la bende yg aku tolong kt rmh kau.. cite la lagi kt sini.. hahaha.. xde la! memain je..
    aku kn mmg dtg rmh kau utk tolong2..
    so, tu sume bkn kira tolong la tu, tu dh kira tggjwb la tu.. cewah..
    lagipun, xkn la aku dtg rmh kau then goyang kaki je.. serupa x pyh dtg sehari lebih awl, baik dtg waktu kenduri je..

    n also, spnjg aku plan nk dtg rmh kau (dh lama dh aku plan apa yg aku nk wat kt rmh kau sbnrnye.. haha) aku mmg dh ingatkan diri sndiri yg kau akn sgt sibuk, kau xkn dpt borak ngn aku sgt..
    tp, layanan kau waktu kt rmh kau waktu tu, mmg beyond expectation aku la.. aku expect kau lagi x dpt nk layan.. haha..
    so, sorry la klo kot2 kau ada terasa agk rimas aku asyik ikut kau je spnjg kt rmh kau. n jgn la rs bersalah weyh! aku bkn nye x seronok dduk rmh kau, seronok tau!

    baca la post ni hari2 ye..
    tp klo dh rasa mcm boring tu, seminggu jgn baca, then baca balik.
    takat ni aku pun dh byk gler kali baca post ni walaupun aku sndiri yg tulis.

    ha'ah.. perpisahan ttp akan terjadi.
    harap2 perpisahan yg 5thn ni akan menguatkn lagi ukhwah antara kita..
    aku xnk la cari pegganti kau dlm hidup aku.. haha.. nyanyi lagu irreplacable..

    amboi... habis kau puji aku kt sini. segan aku.
    mana ada aku smpai mcm tu sekali.
    kau tau x, aku ckp ngn mak aku yg aku jeles dgn kau.
    sbb kau pndai belajar, kau pndai memasak, kau pndai buat lawak, kau pndai hal2 agama; blh kata dh nk perfect dh.
    btul kata mak Tam kau. (eh, mak tam kau ke yg ckp mcm tu?)

    aku pun nk ckp terima kasih sbb kau terima segala crazy things yg aku pernah buat selama ni. bkn skit, byk lak tu. antaranya nangis sbb mee yg aku beli kt cemara dh kembang.. hahaha...
    aku pun xkn lupakan apa yg kau tolong aku waktu end of sem2 dulu.
    aku syggggg kau gk..

    p/s: comment ni mcm dh jadi tmpt surat kita lak. hahaha.. segan aku tp bangga.. sbb ada kwn mcm kau.. satu dunia tau aku ada kwn mcm kau.. eheh..

    ReplyDelete
  6. NURUL ATIKAH bt JAMALUDDINAugust 12, 2009 at 7:18 PM

    wah....ko buat aku nk nanges!!!terharu aku bce reply ko nih..huhuu...sayang akmar!!
    ko sebut psl lgu rihana tu,teringat kt fatin,tu kan lagu die..hahha.lgu aku "pergi xkembali" dr rabbani tu..(ni fatin la yg ckp)
    aku la yg patot bangga dpt kwn mcm ko...huk3..
    nway,thanks sgt2 dtg time kenduri coz ko mmg da bnyk menyenangkan keje aku...bnyk sgt2..
    ko jgn caye ckp mak tam aku...hahah..maktam mmg ske gler puji aku lbh2..tp xsangke dgn ko pun maktam bleh ckp mcm tuh..haih..segan aku dgn ko...da la ko jauuuuuuuuuuuuuuuuh pandai dr aku..segan nyerr!!
    haha..sebut psl mee kembang....bru aku teringat..hhaa..akmar xske mkn mee kembang atau mknn yg xpanas...cerewet nyer!!haha
    ala,aku pun ade je nanges sbb tertido smpai xgi kelas chem...hahaha...teruk gler aku nanges..1st time xgi kelas...menarik tol pengalaman tu
    nway,ko pun bagi aku xleh ditukar ganti...huhuhu...walaupun aku ade bnyk kwn b4 dis,tp ko lain...ko ade keistimewaan ko yg tersendiri(bk OKU tau..haha)..aku bersyukur sgt2 ALLAH izinkan aku jd kwn dgn ko...
    miss u so much!!
    p/s:nnt aku fly senyap2...xnk btau ko pkul bape tiket aku...coz nnt ko akan buat aku nanges kat airport!!!hhuhuu

    ReplyDelete